RELIGIJSKI PROGON PRIJETI SVIMA NAMA

Zbog progona je dosad s područja Sirije i Iraka izbjeglo više od 3,8 milijuna osoba, pripadnika različitih vjerskih i nacionalnih manjina, a na tisuće ih se smatra ubijenima ili nestalima.

 

IS, islamska teroristička organizacija koja se širi područjima Sirije i Iraka nemilosrdno ubija i progoni sve koji ne žele priznati Islamsku državu. Svi koji odbiju priznati Islamsku državu mučeni su i ubijani.

 

Jedan od prikaza ovih strašnih mučenja je i video o pogubljenju dvadeset jednog Kopta, kojeg su objavili pripadnici IS-a.Dvadeset jedan nevini čovjek pogubljen je zbog svoje vjere, a video nosi naslov: Poruka potpisana krvlju upućena narodu Križa. Narodu Križa vjernom neprijateljskoj egipatskoj Crkvi.

 

U videu se nalazi poruka svim kršćanima: Za vas križare, sigurnost je nešto što možete samo sanjati. Jedan od militanata u videu poručio je kako je novi cilj džihadista osvajanje Rima i džihadistička zastava na Trgu sv. Petra.

 

Stoga Vas pozivamo da stanete uz sve osobe progonjene zbog svojih vjerskih uvjerenja. Danas su to bili Kopti, prije nekoliko mjeseci Jezidi, sutra su možda katolici, muslimani, židovi…

 

Papa Franjo je na ovaj događaj odgovorio riječima: Krv naše braće kršćana svjedočanstvo je koje vapi Gospodinu. Dodala bih: krv ne samo kršćana, već svake nevine osobe, svakog djeteta, svake majke, oca, žene, muškarca.

 

Zbog toga Vas pozivamo potpišite peticiju potpore Koptskoj crkvi:

 

http://www.citizengo.org/hr/19475-solidarnost-s-nasom-koptskom-bracom

 

Posljednje su riječi koptskih mučenika bile: Isuse, pomozi mi. Neka ih Krist za kojeg su dali svoje živote dočeka i primi u svoje naručje, a njihovim obiteljima podari mir.

 

Pošaljite poruku utjehe, solidarnosti, potpore i nade članovima Koptske crkve. Potpišite peticiju:

http://www.citizengo.org/hr/19475-solidarnost-s-nasom-koptskom-bracom

 

Užas religijskog progona prijeti svima nama! Samo zajedno možemo ustati u obranu slobode govora, religijske slobode, ljudskog dostojanstva i prava pojedinca.

Ana Marija Marković i cijeli CitizenGO tim