Realizacija kriminalističkog istraživanja

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu, proveli kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 41-godišnjakom s područja Međimurske županije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem prikupljena su saznanja da je 41-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva s područja grada Čakovca (lugar), suprotno Zakonu i internim aktima društva, od početka travnja 2021. godine do 25. veljače 2022. godine, a na prethodno traženje i u dogovoru s drugim 41-godišnjakom, omogućio mu da, za obećanu novčanu naknadu, u ukupno 12 navrata s šumskog područja, kojim upravlja trgovačko društvo, protupravno odvozi ogrjevnu drvnu masu koju je većim djelom dalje preprodavao krajnjim kupcima. Za uslugu je primao novčani iznos od 100,00 kuna po neevidentiranom i protupravno prisvojenom kubnom metru ogrjevne drvne mase, odnosno primio je najmanje 20.400,00 kuna za protupravno prisvojenu ogrjevnu drvnu masu u svih dvanaest evidentiranih događaja. Kako bi prikrio protupravno prisvajanje drvne mase, izrađivao je potrebnu dokumentaciju u koju je unosio neistinite podatke.

Nezakonito prisvojenu ogrjevnu drvnu masu 41-godišnjak je naknadno preprodavao te stekao nepripadnu imovinsku korist od najmanje 94.656,00 kuna, a što je znao i 41-godišnji lugar.

Tijekom dana obojica 41-godišnjaka su predana pritvorskom nadzorniku.

Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

                                                                                                          POLICIJSKA SLUŽBENICA

                                                                                                          ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

                                                                                                 Danijela Turk