RAZNOLIK CRNI VIKEND – DROGE, TROVANJA, EKSPLOZIJE I NESREĆE

U petak, 8. siječnja u Šenkovcu, ulici Naselje dr. Vlatka Mačka, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće, kojima se koristi 29-godišnjak s područja Međimurske županije.

Prije početka pretrage na poziv policijskih službenika muškarac je dragovoljno predao dvije stabljike indijske konoplje u rastu i 21,6 grama droge marihuana te četiri priručne lampe i digitalnu vagu.

Droga i oprema oduzeti su od osumnjičenika te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

U subotu, 9. siječnja oko 19.30 sati u Maloj Subotici, ulici Braće Radić, u kupaonici kuće došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom dvoje ukućana (52-godišnjakinje i 62-godišnjaka).

Trovanje je prouzrokovano povišenom koncentracijom ugljičnog monoksida koji se u prostoriji kupaonice sakupio zbog rada kuhinjske nape, koja je prouzrokovala izvlačenje zraka iz prostorije, uz nedostatni otvor na zračniku.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 8. siječnja oko 11.40 sati u Gornjem Kuršancu, Čakovečkoj ulici, u radionici auto servisa, uslijed stvorene eksplozivne koncentracije smjese zraka (kisika) i plina (stehiometrijska smjesa), a koji je iscurio iz plinske boce osobnog vozila na kojem se radio servis, prilikom uključenja električne grijalice došlo je do eksplozije.

U eksploziji je oštećeno osobno vozilo varaždinskih registracijskih oznaka, dok su na radionici popucala stakla.

Zbog zadobivenih ozljeda, dvojica zaposlenika (26-godišnjak i 40-godišnjak) u Općoj bolnici Varaždin zatražili su liječničku pomoć zbog zadobivenih opeklina. Za sada nije poznata kvalifikacija ozljeda.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – nepoštivanje prednosti prolaza – jedna prometna nesreća,
  • – nepropisna vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • – ostalo greške – dvije prometne nesreće.

(http://medjimurska.policija.hr/, foto: ilustracija)