RAZBOJSTVA I KRAĐE TIJEKOM VIKENDA – POLICIJA MOLI GRAĐANE ZA POMOĆ

U petak, 20. svibnja oko 15 sati na ulici u Paragu, 63-godišnjaku u trenutku vraćanja novaca za prodanu perad mještanima spomenutog naselja, prišao je nepoznati mladić te mu iz ruke istrgnuo novčanicu od 100 kuna, a nakon toga pokušao mu je istrgnuti i novčanik iz druge ruke. Pošto je oštećeni čvrsto držao novčanik u ruci, počinitelj ga srušio na tlo, ali mu ga nije uspio istrgnuti te se dao u bijeg.

U događaju 63-godišnjak lakše je ozlijeđen te mu je u prostorijama Policijske postaje Čakovec pružena liječnička pomoć.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 18-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće počinio opisano kazneno djelo razbojništava te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 22. svibnja oko 13 sati i 30 minuta na Trgu Republike u Čakovcu, kod Centra za kulturu, nepoznati počinitelj prišao je 67-godišnjakinji te joj s vrata pokušao strgnuti lančić u čemu nije uspio. Nakon toga srušio ju je na tlo i pokušao skinuti narukvicu u čemu također nije uspio te se potom dao u bijeg.

U događaju 67-godišnjakinja lakše je ozlijeđena.

Opis počinitelja: mlađi muškarac starosti oko 20 godina, visine oko 160 centimetara, sitnije građe, obučen u sive hlače i majicu plavo žute boje.

Policija intenzivno traga za počiniteljem te moli građane ako raspolažu s korisnim informacijama  o  ovom kaznenom  djelu  da se jave na broj telefona  192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

U petak, 20. svibnja u 13 sati i 45 minuta na cesti između Držimurca i Turčišća, 39-godišnjoj biciklistici prišla su dvojica mlađih muškaraca, također na biciklima te joj iz stražnje košarice ukrali torbicu u kojoj se nalazio novac, nakit, bankovne kartice i osobni dokumenti.

Pregledom šireg mjesta događaja policijski službenici pronašli su odbačenu torbicu s dokumentima i bankovnim karticama, dok su počinitelji ukrali novac i nakit.

U događaju oštećena nije ozlijeđena, dok joj je pričinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljima te moli građane ako raspolažu s korisnim informacijama  o  ovom kaznenom  djelu  da se jave na broj telefona  192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju. Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije dogodile su se dvije prometne nereće u kojima su teže ozlijeđni motociklist i vozačica automobila.

 

U subotu, 21. svibnja oko 8 sati i 50 minuta u Čakovcu, Ulici ZAVNOH kod kućnog broja 41, dogodila se prometna nesreća u kojoj 69-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet s kolnog ulaza, nije poštivao prednost prolaska zbog čega je u stražnji dio njegova vozila udario motocikl, čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnjak. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Protiv 69-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Također, u subotu, 21. svibnja oko 16 sati na dionici državne ceste broj 20, između Svete Marije i Donjeg Vidovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je 65-godišnja vozačica osobnog automobila, čakovečki registarskih oznaka u blagom zavoju sišla izvan kolnika, gdje je potom silaskom niz kosinu cestovnog nasipa došlo do udara vozila u tlo i prevrtanja na bočnu stranu. Vozilom hitne medicinske pomoći vozačica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju. O prometnoj nesreći podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)