Razbojništvo u mjenjačnici – policija moli građane za korisne informacije

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela razbojništva, i to:

1) U subotu, 13. siječnja oko 17.50 sati u Murskom Središću, na Trgu bana Josipa Jelačića,nepoznati počinitelj ušao je u mjenjačnicu gdje je uz prijetnju oružjem od zaposlenica zatražio novac. Nakon što mu je novac predan počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru. U događaju zaposlenice nisu zadobile ozlijede, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno po zaprimanju odštetnog zahtijeva. Za počiniteljem policija intenzivno traga, te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju. Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

2) U petak, 12. siječnja oko 16.30 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj ušao je u privatnu trgovinu gdje je odgurnuo zaposlenicu te ukrao jedan osvježivač prostora i pobjegao iz trgovine. U događaju zaposlenica nije zadobila ozlijede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kaznio djelo počinio 19-godišnjak s područja Općine Pribislavec te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto RT, ilustracija)