Razbojnik ženi ukrao torbicu, policija moli informacije od građana – ukupno sedam krađa proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je sedam krađa od kojih šest gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

U noći s 1. na 2. veljače u Držimurcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit, ukrasne predmete te slatkiše.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U nedjelju, 4. veljače u jutarnjim satima u Svetoj Mariji, Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj je iz prostora trgovine mješovitom robom ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 2. veljače oko 18 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici Matice hrvatske, nepoznati počinitelj prišao je s leđa i gurnuo žensku osobu tako da je pala na tlo. Potom joj je iz ruke istrgnuo torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i novac, te kozmetika i naočale, nakon čega je pobjegao u nepoznatim smjeru.

U događaju ženska osoba lakše je ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Za počiniteljem policija intenzivno traga, te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected] , putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

(http://medjimurska.policija.hr, foto: ilustracija)