RASKUŽUJE SE BIVŠA CARINA – PRONAĐENI VIRUS BEZOPASAN ?

Danas su djelatnici sanitarne službe Carinske uprave Republike Hrvatske izvršili detaljnu dezinfekciju postojećih objekata na bivšem carinskom prijelazu u Murskom Središću. Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju terminal nije u funkciji, njegovi objekti su napušteni, a veći dio koristi se kao parkiralište.

Iznenadna briga državnih organa za čistoću kućica izazvala je sumnje kod nekih građana koji nisu povjerovali u priču da se radi o samo redovitom godišnjem održavanju i bili su u pravu.

Muralist iz svojih visokih  „carinskih“ izvora doznaje da se radilo o uklanjanu pronađenog virusa koji nije opasan za ljudsko zdravlje, a pretpostavlja se da su ga donijeli psi lutalice koji su pronašli utočište u napuštenim objektima.

Za čišćenje i dezinfekciju prostora gdje su boravile životinje sanitarci su koristili CANINA des Clean sprej  koji djeluje kao baktericid, fungicid, tuberkulocid, protiv spora i virusa, te sigurno uništava parazite i jajašca raznih nametnika,  Ecocid S dezinficijens i opći biocidni pripravak koji uništava sve poznate patogene, viruse, gram pozitivne i gram negativne bakterije i viruse.

Dakle, mjesta panici nema, ili pak ima ? (rt)

IMG_20150330_094159