RALICA UNIŠTILA FASADU KUĆE STJEPANA KOZARA

Danas se Muralistu obratio gospodin Stjepan Kozar iz Murskog Središće koji živi u obiteljskoj kući u ulici J.B. Tita 13 i evo što nam je rekao.

„Oko 13 sati ulicom je prolazila ralica koja je čistila snijeg. Sve je to  lijepo i potrebno, no ono što mi se dogodilo nije u redu, a na kući mi je uništena fasada i nanijeta velika šteta. Ralica mi je naime sav prljavi snijeg i blato koje je dovukla, razbacala po cijeloj fasadi i tako je potpuno oštetila. Otišao sam na policiju i to prijavio. Djelatnici su bili vrlo ljubazni pa su čak i nazvali ŽUC Varaždin, jer se radi o njihovoj ralici, a oni su im rekli da će to doći pogledati pa će onda vidjeti što će napraviti. Štetu ću također prijaviti i gradskoj upravi te se nadam da će mi je netko nadoknaditi. Kuća mi je „zalijana“ od žlijebova na krovu pa sve do asfalta, šalaporke na prozorima su potpuno zasipane blatom tako da ih nisam mogao otvoriti. Stradale su i neke susjedne kuće no u puno manjoj mjeri nego moja.“

Šteta je tako, iako nenamjerno učinjena, a njezine posljedice netko bi trebao sanirati. Možda je ovo opomena vozačima ralice da ipak malo pripaze, jer pažljivijom vožnjom ovakve se stvari ne bi događale. Kako snijeg i dalje pada, tako je moguće da još neke kuće uz cestu stradaju, no sve se to obazrivijim čišćenjem može izbjeći.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_2213

02

IMG_2215

IMG_2218

IMG_2219

IMG_2220