Putem interneta kupili nepostojeće kamione u Belgiji i Nizozemskoj – lakše ozlijeđeni sudionici prometne nesreće

U posljednjih mjesec dana na području Policijske uprave međimurske zabilježen je određeni broj prijava građana o internetskim prijevarama. Naime, građani su temeljem oglasa na Internet stranicama stupili u kontakt sa njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem Internet bankarstva uplatili određene iznose za kupnju željenih proizvoda. U konkretnim slučajevima radilo se o kupnji kamionskih vozila. Nakon uplate i dolaskom na dogovorene lokacije na području Nizozemske odnosno Belgije nisu pronađene ni osobe niti vozila. Daljnji pokušaji kontakta s prodavateljem su onemogućeni, dok su oglasi obrisani.

Stoga se građanima preporuča da olako ne prihvaćaju takve neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da fizički na adekvatni način prvo provjere oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom tvrtke odnosno fizičke osobe prodavatelja, osobno ili osobom od povjerenja u inozemstvu. Tek nakon tih ostvarenih preduvjeta, eventualno sklapati poslove, a radi izbjegavanja nepotrebnih financijskih gubitaka.

U utorak, 26. veljače u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da su vozači te putnik zadobili lake tjelesne ozljede.

Podsjećamo da je istog dana, oko 2,50 sati u Čakovcu na raskrižju Zrinsko-frankopanske, Neumannove ulice i Carinskog odvojka, vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 50-godišnjak sa šireg područja općine Podturen, krećući se kolnikom Neumannove ulice, dolaskom do raskrižja sa Zrinsko-frankopanskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, s automobilom je ušao u raskrižje, zadržavajući smjer kretanja. Udario je automobilom u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je, krećući se kolnikom Zrinsko-frankopanske ulice upravljao 19-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec  prevezeni su vozač teretnog automobila te putnik iz osobnog automobila 51-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, a naknadno je liječničku pomoć je zatražio i vozač osobnog automobila. Vozač teretnog automobila će biti prekršajno sankcioniran, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt,  ilustracija)