PUCAO IZ AUTOMATSKE PUŠKE – OPET KRAĐA U HLAPIČINI

U ponedjeljak, 11. travnja u 20 sati i 20 minuta Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu da u Piškorovcu mještanin puca iz puške.

Odmah po zaprimanju dojave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Policijske postaje Prelog, koji su grmlju nedaleko dvorišta obiteljske kuće pronašli sakrivenu automatsku pušku (M-70).

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelo „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, uhićen je 28-godišnjak s područja općine Mala Subotica i priveden u prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

 

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela teške krađe:

 

Između 8. i 11. travnja u Nedelišću, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u spremiše vlasništvo Općine, odakle je ukrao nekoliko trimera. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 3. i 11. travnja u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekt, odakle je ukrao električnu brusilicu, električnu pilu, škare za rezanje živice, produžni kabel i građevinska kolica. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Između 1. ožujka i 11. travnja u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj preskočio je žičanu ogradu voćnjaka u vlasništvu dioničarskog društva sa sjedištem na području grada Čakovca, gdje je iščupao i potom ukrao stotinjak sadnica jabuka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)