PU MEĐIMURSKA – SREDIŠĆANCI, PRIJAVITE PROVALE BEZ OBZIRA NA IZNOS POČINJENE ŠTETE!

Ovih dana, prema saznanju Muralista, dogodile su se dvije provale u obiteljske kuće u Murskom Središću. Provale ko provale, u Međimurju se događaju svakodnevno i o tome redovito izvještava PU međimurska.

Međutim ono što je zanimljivo je to što Središćanci, žrtve lopova i provalnika to ne žele prijaviti policiji. Smatraju da policija tu ne može puno učiniti, da će zbog toga imati samo dodatne probleme, a kako vele, šteta je manja od 2 tisuće kuna pa se ne isplati, ako se i pronađu, sudski goniti lopove.

Jučer smo o tome razgovarali sa glasnogovornkiom PU međimurske gospodinom Radovanom Gačalom i on nam je glede te situacije rekao:

„Policija moli sve građane koji su žrtve provala da to obavezno prijave policiji. Jedino tako mi možemo djelovati i poduzeti sve pravne mjere protiv počinitelja. Također moram naglasiti da je iznos štete u kojoj se pokreće privatna tužba smanjen na tisuću kuna pa se sada sve iznad toga službeno prijavljuje Općinskom državno odvjetniku i oštećeni građani ne moraju podizati privatne tužbe. Još jednom apeliram na građane da imaju povjerenja u policiju, da nam se obrate u svakoj prilici, jer mi smo tu da pomognemo.“

Provale su tu i pred njima ne treba zatvarati oči. Sada je na svakom pojedincu kojemu se dogode, odluka da li to prijaviti policiji ili ne. Mi svima savjetujemo da to učine, da surađuju sa policijom, jer samo tako se lopovluku može stati na kraj što je potvrđeno u dosadašnjoj praksi.

Na naslovnoj fotografiji koju nam je poslao nedavno opljačkani građanin vidi se demolirana kuhinja koju je zatekao nakon provale.  (R. Tomanić)