PU MEĐIMURSKA – GRADSKI VIJEĆNIK IVAN GORIČANEC ISPITAN JE U SVOJSTVU SVJEDOKA

Nakon što se na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnik Ivan Goričanec požalio na postupak policije i uložio gradskim čelnicima protest zbog toga, oglasila se PU Međimurska čiji je glasnogovornik Radovan Gačal povodom tog slučaja rekao sljedeće:

U petak 3. travnja Policijska postaja Mursko Središće zaprimila je zahtjev zamjenice općinske državne odvjetnice  u Čakovcu, temeljem kojeg se policiji nalaže da prikupi potrebne obavijesti provođenjem izvida i poduzimanjem drugih mjera radi prikupljanja podataka potrebnih za odlučivanje o eventualnom zagađenju rijeke Mure kod željezničkog mosta u Murskom Središću.

Konkretno, u zahtjevu se traži obavljanje obavijesnog razgovora u svojstvu svjedoka s g. Ivanom Goričancom, koji bi raspolagao s relevantnim činjenicama o spomenutom zagađenju, te je ujedno zatraženo da se od njega pribavi i sva raspoloživa dokumentacija, ukoliko ona postoji.

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće u četvrtak 16. travnja  oko 21, 30 sati na kućnoj adresi osobno su uručili poziv g. Goričancu, u kojemu je naznačeno da se 20. travnja u 9,00 sati odazove obavljanju obavijesnog razgovora u Policijskoj postaji Mursko Središće. Isti dan (16. travnja) oko 22,oo sati g. Goričanec samoinicijativno je došao u Policijsku postaju Mursko Središće i zatražio da se s njim odmah obavi razgovor na okolnosti zagađenja. Njegovom je zahtjevu udovoljeno te je kriminalistički službenik obavio razgovor u trajanju od jednog sata. Nakon razgovora g. Goričanec napustio je prostorije Policijske postaje.

Ukoliko g. Goričanec smatra da su njegova prava povrijeđena opisanim policijskim postupanjem, može se osobno obratiti policijskom službeniku za zakonitost postupanja Ureda načelnika Policijske uprave Međimurske (Čakovec, Jakova Gotovca 7) i podnijeti pritužbu, poručio je glasnogovornik policije Radovan Gačal.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_8059

lek-3

lek-6