PSI POKLALI KOŠUTE – KRAĐE I PROMETNE NESREĆE OBILJEŽILE PROTEKLI VIKEND

U razdoblju od 27. veljače do 1. ožujka, u Vučetincu, psi nepoznatih pasmina i vlasnika, potkopavši žičanu ogradu, ušli su u ograđeni prostor pašnjaka gdje su poklali nekoliko muflona te bređih košuta.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, te je o događaju izvještena nadležna veterinarska inspekcija.

Tijekom noći s 28. veljače na 1. ožujka u Robadju, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, te ukrao novac i razni nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 28. veljače oko 21 sati na državnoj cesti između Šenkovca i Mačkovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 44-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika već je u blagom zavoju vozilom djelomično sišao izvan kolnika te prednjim dijelom udario u metalni stup javne rasvjete i betonski rubni kamen.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu  prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđen, te je zadržan na daljnjem liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 6 prometnih nesreća, od čega 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba teško ozlijeđena, te 5 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – 1 prometna nesreća,
  • – nepropisno mimoilaženje – 1 prometna nesreća,
  • – nepropisno uključivanje u promet – 1 prometna nesreća,
  • – ostale greške – 3 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)