PRVOSVIBANJSKI REKORDER U HLAPIČINI – NAPUHAO 2,59 PROMILA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće i

– ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača osobnih automobila. Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,59 promila utvrđena je kod 27-godišnjeg vozača automobila, sudionika prometne nesreće koja se dogodila u subotu, 30. travnja oko 17 sati u Hlapičini.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet teških krađa, od kojih izdvajamo:

 

1) U noći s 29. na 30. travnja u Gradiščaku, nepoznati počinitelja provali je u tri vikendice, odakle je ukrao razna alkoholna pića i plinsku bocu. Ujedno, pokušao je provaliti u još dvije vikendice, ali u dovršenju kaznenog djela nije uspio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

2) Između 22. i 30. travnja u Ivanovcu, Ulici Preloge, na obližnjoj šljunčari, nepoznati počinitelj provalio je bager gusjeničar, vlasništvo autoprijevozničkog obrta. Iz kabine vozača ukrao je auto radio, sunčane naočale i razni alat. Nakon toga iz spremnika goriva ukrao je nekoliko stotina litara dizela. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

3) U noći s 29. na 30. travnja u Mačkovcu, Ulici Balogovec, na obližnjem ribnjaku, nepoznati počinitelj provalio je u ribički dom, vlasništvo lokalnog ŠRD-a, odakle je ukrao nekoliko manometara, komplet za kotlovinu i plinsku bocu s plamenikom. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 30. travnja oko 11 sati i 30 minuta u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, na gradskoj tržnici, nepoznati počinitelj s klupice pored prodajnog štanda ukrao je novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice i osobni dokumenti.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)