Pružao otpor i potrgao odoru policajcu u M. Središću, bocom u glavu u Kotoribi

U petak, 27. travnja oko 7 sati, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće postupali su po dovedbenom nalogu Županijskog suda u Varaždinu, za 27-godišnjaka s područja grada Murskog Središća te temeljem zakona o policijskim poslovima i ovlastima uporabili sredstva za vezivanje i tjelesnu snagu.

Naime, nakon izdanog upozorenja i naredbe policijskih službenika 27-godišnjak je odbio poći u policijsko vozilo. Prilikom uporabe sredstava prisile pružao je fizički otpor te  je rukom uhvatio policijskog službenika i tom prilikom mu potrgao službenu odoru. Tijekom privođenja 27-godišnjak je verbalno nasilnim radnjama prijetio drugom policijskom službeniku.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su 27-godišnjak i policijski službenik lakše ozlijeđeni. Protiv 27-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela „prisila prema službenoj osobi“ i „prijetnja“, dok je po završetku kriminalističkog istraživanja pušten je na slobodu.

U subotu, 28. travnja oko 23 sati u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava nepoznati počinitelj je s ulice na terasu ugostiteljskog objekta bacio staklenu bocu kojom je u predio glave pogodio 26-godišnjaka, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Ozlijeđeni mladić liječničku pomoć zatražio je u Županijskoj bolnici u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je teške ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)