Provedene pojačane aktivnosti policije i inspekcijskih službi u prometu, krađa metalnih dijelova

U srijedu, 19. prosinca od 9 do 12 sati na autocesti A4 kod naplatnih kućica Goričan, Mobilni tim Policijske uprave međimurske u suradnji sa Službom za carinsku mobilnu jedinicu Varaždin te inspektorom cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture proveo je pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Mobilni tim Policijske uprave međimurske utvrdio je ukupno devet prekršaja, od čega:

tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

četiri prekršaja po Zakonu o radnom vremenu, obaveznim odmorima  mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu,

jedan prekršaj upravljanja bez obavezne uporabe svjetala u prometu i

jedan prekršaj upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta,

Iz prometa je isključen jedan vozač.

Služba za carinsku mobilnu jedinicu Varaždin i inspektora cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nisu utvrdili prekršaje.

Prilikom preusmjeravanja prometa u tzv.“lijevak“, ušlo  je 114 vozila od čega 68 teretna automobila, 43 osobna automobila i tri autobusa.

U srijedu, 19. prosinca, Policijska postaja Prelog zaprimila je prijavu krađe.

Tako je, između 1. srpnja i 29. studenoga, u Draškovcu, Draškovićevoj ulici, nepoznati počinitelj na gradilištu ukrao nekoliko dijelova metalne konstrukcije.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)