PROVALJENO U TRI AUTOMOBILA – REZULTATI AKCIJE „ALKOHOL I DROGA“

U ponedjeljak, 27. lipnja od 18 do 18.35 sati, u Štrigovi, nepoznati počinitelj na parkiralištu kod groblja provalio je u tri osobna automobila, odakle je ukrao fotoaparat, mobitel, ključeve, te torbe i novčanike u kojima su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U ponedjeljak, 27. lipnja od 8.30 do 12 sati u Vrhovljanu, u Čakovečkoj ulici,  nepoznati počinitelj je na prodajnom pultu štanda vlasnici iz torbe ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Potom je pomoću ukradenih debitnih bankovnih kartica, koristeći PIN brojeve koje je vlasnica ostavila uz karticu, na bankomatu podigao nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

I ovaj slučaj povod je da još jednom upozorimo i savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN brojeve kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da mogu s njihovih računa podizati novac.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 43-godišnjak sa šireg područja općine Selnica, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, dana 27. travnja ove godine u popodnevnim satima u Merhatovcu, preskočio je ogradu dvorišta gdje je u krugu pčelinjaka s košnica demontirao i ukrao nekoliko kamera. Od osumnjičenog kamere su oduzete i vraćene vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći s 24. na 25. lipnja od 23 do 5 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su operativnu akciju „Alkohol i droga“.                                                                                                                                                                                            

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 33 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

– 12 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol:

  • – od 0,00 do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • – od 0,50 do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,
  • – od 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • – iznad 1,50 g/kg – tri prekršaja,
  • – prekršaj upravljanja biciklom dok je u krvi prisutan alkohol – šest prekršaja,

– prekršaj upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, te

– 20 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,94 promila utvrđena je u subotu 25. lipnja pola sata nakon ponoći u Goričanu kod 52-godišnjeg bicikliste, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)