Provale u vikendicu i nogometni klub, ukraden mobitel

Evidentirani je pet krađa, gdje je kod jedne počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te tri teške krađe

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa, gdje je kod jedne počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

              Provale u vikend kuću i nogometni klub   

1) Između 4. i 11. svibnja, u poljskom predjelu zvanom „Krtinjak“, u blizini Goričana, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću gdje je ukrao raznu ribolovnu opremu, akumulator i pribor za jelo.
Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

2) U noći s 11. na 12. svibnja, u Kotoribi, Ulici Nikole Zrinskog, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije nogometnog kluba odakle je ukrao razne suhomesnate proizvode te alkoholna i bezalkoholna pića.
Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Zatečeni u provali

 U petak, 11. svibnja u 22,13 sati u Gornjem Kuršancu, na Trgu Mirka Blazinarića, u trgovini mješovitom robom policijski službenici Policijske postaje Čakovec u provali s ukradenim novcem i robom, zatekli su tri mlađe muške osobe.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su kazneno djelo počinili 20-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca i dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije.
Ukradeni predmeti su oduzeti i biti će vraćeni vlasniku.
Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

KRAĐA

            Ukraden mobitel

U noći s 11. na 12. svibnja u Čakovcu, u Ulici Zrinsko-frankopanskoj, u ugostiteljskom objektu nepoznati počinitelj ukrao je dva mobitela vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

(PU međimurska, foto ilustracija)