PROVALA U UGOSTITELJSKI OBJEKT U M. SREDIŠĆU – LOPOVI U SELNICI UHVAĆENI NA DJELU!

Tijekom noći s 22. na 23. ožujka u Murskom Središću, u Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, gdje je ukrao razna žestoka pića, kavu i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetnika.

U srijedu, 23. ožujak oko 18.10 sati Policijska uprava međimurska zaprimila je dojavu građanina da je u Selnici, u Ulici Ograd, u tijeku provala u kuću.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici, u kući u kojoj nitko ne boravi,  zatekli su dvije muške osobe koje su ispremetale stvari i za odnošenje pripremile svijećnjak,  utege zidnog sata i razna alkoholna pića.

Obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo počinili 51-godišnjak sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu i 20-godišnjak sa šireg područja Grada Mursko Središće.

Također, utvrđeno je da su između 24. veljače i 23. ožujka ove godine, u dvorištu ove obiteljske kuće provalili u gospodarske zgrade odakle su ukrali nekoliko poklopca kotlova za pečenje rakije.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti građaninu koji je dojavio opisani događaj. Suradnja građana i policije jedan je od najznačajnijih segmenata koji direktno utječu na povoljno stanje sigurnosti.

Između 21. i 23. ožujka u Štefancu, u Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta ukrao dvije inox ploče, težine oko 200 kilograma.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetnika, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)