PROVALA U PEČENJARNICU – DIREKTOR PRODAO SLUŽBENI AUTOMOBIL, A NOVCE ZADRŽAO ZA SEBE

Između 29. prosinca prošle godine i 3. siječnja ove godine u Čakovcu, Sajmišnoj ulici, nepoznati počinitelj na prostoru čakovečkog sajma provalio je u pečenjarnicu, odakle je ukrao plinske boce i razna alkoholna pića te time 42-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 52-godišnji osumnjičenik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo povrede tuđih prava.

Naime, krajem kolovoza 2013., kao direktor i odgovorna osoba u trgovačkom društvu s ciljem da osujeti ostvarenje prava nad pokretninama prodao je osobni automobil u vlasništvu spomenutog trgovačkog društva. Na prodano vozilo Ministarstvo financija (nadležna Porezna uprava) prethodno je ostvarilo založno pravo. Novac dobiven od prodaje osumnjičenik nije položio na žiro račun društva, niti je podmirio dugovanje prema nadležnoj Poreznoj upravi u postupku predstečajne nagodbe, čime je umanjio imovinu društva za šezdesetak tisuća kuna i za spomenuti iznos oštetio Ministarstvo financija. Ujedno, Poreznu upravu onemogućio je da prodajom popisane pokretnine naplati svoja potraživanja.

Protiv 52-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)