PROVALA U KIOSK BRZE HRANE – 2,54 PROMILA REKORD AKCIJE „ALKOHOL“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica mladića rođena 1992. i 1995. godine, obojica s područja općine Podturen, počinila kazneno djelo teške krađe.

Naime, u utorak 17. svibnja u ranim jutarnjim satima na parkiralištu u Ulici Marka Kovača u Domašincu provalili su u pokretni kiosk za pripremu i prodaju brze hrane, vlasništvo privatnog poduzeća, odakle su ukrali stotinjak kilograma raznih prehrambenih proizvoda (mljeveno meso, zelena salata, kiseli krastavci, majoneza, kečap, pecivo i dr.) u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradeni predmeta oduzet je od počinitelja i vraćen vlasniku poduzeća.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 21. i 24. svibnja u Kuršancu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kombi marke „Hyundai“, vlasništvo 35-godišnjakinje, odakle je ukrao madrace, mikrovalnu pećnicu, razno posuđe te dječje igračke i garderobu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

U noći s 21. na 22. svibnja policijski službenici PU Međimurske u suradnji s kolegama iz PU varaždinske proveli su operativne akcijuAlkohol“.

Tijekom akcije ukupno su utvrđena 23  prekršaja, od čega:

 

– 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,

– prekršaj nepropisne brzine,

– dva prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,

– prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika,

– prekršaj neregistriranog vozila,

– prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te

– pet ostalih  prekršaja.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola od 2,54 promila utvrđena je u nedjelju 22. svibnja, sat i 42 minute nakon ponoći u Gardinovcu, kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)