U nekoliko proteklih dana više od 20 krađa na području PU međimurske

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je 12 krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i devet teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

  • U nedjelju, 19. studenoga u popodnevnim satima u Puščinama, Čakovečkoj ulici nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao razni nakit i plinski pištolj.  Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
  • U petak, 17. studenoga  oko 12 sati i 20 minuta u Čakovcu, Ulici dr. Ante Starčevića nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u obiteljsku kuću, ali ga je u dovršenju kaznenog djela svojim dolaskom spriječio vlasnik te je počinitelj pobjegao u nepoznatom smjeru. Zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika Policijske postaje Čakovec obilaskom šireg područja počinitelj je pronađen, uhićen i priveden u prostorije Policijske uprave na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo počinio 36-godišnjak s područja općine Orehovica.

Također, kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je:

– istoga dana oko 10 sati u Čakovcu, Ulici Lavoslava Ružičke provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao prijenosno računalo i više komada ručnih satova. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

između 15. i 17. studenoga u Čakovcu, Ulici Stjepana Radića, u obiteljskoj kući provalio u poslovni prostor privatnog poduzeća gdje je ispremetao stvari i ukrao prijenosno računalo te razne dijelove računala. Potom je iz spremišta ukrao kovčeg i razni pribor za jelo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Ukradeni predmeti su oduzeti i biti će vraćeni vlasnicima. Uz kaznenu prijavu 36-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

(http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)