Pronađena lovačka puška, streljivo i duhan, izgorjela radionoica, opljačkana kuća

U četvrtak, 19. srpnja u jutarnjim satima policijski službenici Policijske postaje Prelog su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu doma i drugih prostora na dvije adrese u Piškorovcu, gdje su pronašli i oduzeli dijelove lovačke puške rastavljene u tri dijela (drveni kundak sa mehanizmom za okidanje, rukohvat i cijev puške kalibra 16), 28 komada lovačkog streljiva kalibra 16 te više vrećica ispunjenih sitno rezanim duhanom, mase oko jedan kilogram.

Protiv 26-godišnjaka i 40-godišnjakinje sa šireg područja općine Mala Subotica se podnose obavijesti o počinjenim prekršajima carinskoj upravi iz Zakona o trošarinama, dok se protiv 19-godišnjaka sa šireg područja općine Mala Subotica podnosi optužni prijedlog prekršajnom sudu iz Zakona o oružju.

U četvrtak, 19. srpnja oko 9,30 sati u Svetom Urbanu izbio je požar sijena u  bravarskoj radionici, a u kojoj su se nalazili bravarski strojevi i alat koji se potom proširio na susjedne građevinske objekte.

Ukućanin je zavarivao metalne obloge na gornji dio ulaznih vrata bravarske radionice te je pala užarena šljaka na sijeno koje je bilo odloženo uz vanjski zid radionice, koje se zapalilo, a  potom se požar proširio na krov i nadstrešnicu radionice, bravarske strojeve i alat te susjedni objekt u kojemu su se također nalazili bravarski strojevi. Tom prilikom je u potpunosti izgorjela nadstrešnica radionice, dok su strojevi u radionici i susjednom objektu nagorjeli.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i dobrovoljnih vatrogasnih društava Štrigova i Stanetinec.

Inspektorica zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrdila je da je do požara došlo uslijed zapaljenja sijena i prijenosa vatre na okolne građevinske objekte.

Materijalna šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

U svezi događaja podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 19. srpnja, u prijepodnevnim satima, u Mačkovcu, Ulici Breg, nepoznati počinitelj provalio je u kuću, gdje je ukrao nakit i novac u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)