Prometnu nesreću u centru Murskog Središća uzrokovao vozač kamiona

Kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je prometnu nesreću uzrokovao 38-godišnji vozač teretnog automobila s područja Zagrebačke županije.

Podsjećamo da je u petak, 28. rujna oko 12,30 sati u Murskom Središću na raskrižju Trga bana Josipa Jelačića i Ulice Josipa Broza Tita, 38-godišnji vozač teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka sa pridodanim priključnim vozilom krećući se kolnikom Trga bana Josipa Jelačića i dolaskom do raskrižja sa kolnikom Ulice Josipa Broza Tita skretao udesno, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, zbog čega je teretnim automobilom udario u 68-godišnju vozačicu bicikla s područja grada Mursko Središće, koja je neposredno prije započela prelaziti kolnik Ulice Josipa Broza Tita u smjeru Frankopanske ulice.

Ozlijeđena osoba je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se nakon kvalifikacija ozljeda karakterizirati događaj.

 U ponedjeljak, 1. listopada oko 9 sati na gradilištu stambeno poslovne zgrade u Čakovcu, Ulici hrvatskih branitelja, prilikom postavljanja veće metalne oplate na drugom katu građevine, oplata je pala na nogu 54-godišnjeg djelatnika s područja grada Čakovca. Djelatnik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Na mjesto događaja izašao je inspektor zaštite na radu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija, A. Jurak)