Prometne nesreće u Orehovici i Železnoj Gori

U subotu, 4. prosinca 2021. godine oko 6,40 sati u Orehovici, Ulici braće Radića dogodila se prometna nesreća u kojoj je 79-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka. Uslijed nepropisnog obilaženja vozilom je udarila u 60-godišnjeg pješaka, a koji nije bio označen reflektirajućom materijom ili nekim drugim izvorom svjetlosti.

Nakon udara pješak je odbačen na rub kolnika.

Ozlijeđeni pješak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Protiv 79-godišnjakinje podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

 

  • U nedjelju, 5. prosinca 2021. godine oko 17,25 sati u Železnoj Gori dogodila se prometna nesreća u kojoj je 49-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 2,03 g/kg i nije se kretao vozilom što bliže desnom rubu kolnika.

Zbog toga je na ravnom dijelu ceste djelomično prešao na lijevu stranu, gdje je udario u osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnjak po utjecajem alkohola u količini od 1,30 g/kg.

Oba vozača su vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Protiv oba vozača pokreće se prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)