Prometne nesreće u Čakovcu i Novom Selu Rok

1) U četvrtak, 28. listopada 2021. godine oko 14,25 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 79-godišnji vozač bicikla obavljao uključivanje u promet s pješačko-biciklističke staze na kolnik pristupne ceste  preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u bicikl udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljala 49-godišnjakinja. Nakon udara bicikl se prevrnuo, a vozač pao na kolnik.

Vozilom hitne pomoći 79-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

2) U četvrtak, 28. listopada 2021. godine oko 23,09 sati u Novom Selu Rok, Ulici Rade Končara dogodila se prometna nesreća u kojoj 59-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste i vidljivosti (raskrižje, noć). Zbog toga je dolaskom do raskrižja, prilikom skretanja ulijevo izgubio nadzor nad upravljanjem, nakon čega je vozilom sišao izvan kolnika i udario u stup ograde. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima.

59-godišnjak je u prethodnoj vožnji u Čakovcu, u Ulici Tome Masaryka odbio postupiti po naredbama i svjetlećim znakovima policijskih službenika za zaustavljanje vozila te je nastavio vožnju prema Novom Selu Rok gdje je počinio opisanu prometnu nesreću.

Vozilom hitne pomoći 59-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Protiv 79-godišnjeg vozača bicikla i 59-godišnjeg vozača osobnog automobila  pokrenut će se prekršajni postupci.

(PU međimurska, foto: ilustracija)