Prometne nesreće u Čakovcu i Lopatincu

  

  • U petak, 28. siječnja 2022. godine oko 14,35 sati u Lopatincu, Vinogradskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 61-godišnja vozačica bicikla brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (nizbrdica, zavoj).

Zbog toga je u desnom zavoju biciklom udarila u 72-godišnju pješakinju koja se kretala u istom smjeru uz desni rub kolnika. Uslijed udara pješakinja je pala na travnatu površinu, a vozačica bicikla na kolnik.

Ozlijeđene ženske osobe su vozilom hitne pomoći prevezene u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozlijede okvalificirati naknadno.

  • U nedjelju, 30. siječnja 2022. godine oko 5,15 sati u Čakovcu, Ulici Žrtava fašizma dogodila se prometna nesreća u kojoj 52-godišnji vozač neregistriranog električnog mopeda, bez sklopljene police o obaveznom osiguranju od automobilske odgovornosti, u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola u količini od 1,74 g/kg nije se kretao sredinom obilježene prometne trake.

Zbog toga je na ravnom dijelu ceste vozilom prešao na lijevu stranu kolnika gdje je udario u betonski rubni kamen. Nakon udara vozilo se prevrnulo, a vozač je pao na kolnik. Za vrijeme vožnje 52-godišnji vozač nije nosio zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na promatranju, dok će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Protiv 52-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja predviđena je novčana kazna u ukupnom iznosu od 20.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima AM kategorije u trajanju od šest mjeseci.

(PU međimurska, foto: ilustracija)