Prometne nesreće tijekom vikenda s ozlijeđenim osobama i materijalnom štetom

Dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Prometne nesreće tijekom vikenda 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobila vozačica osobnog automobila 49-godišnjakinja s područja grada Čakovca u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 3. svibnja oko 16 sati i 30 minuta na raskrižju između Orehovice i Male Subotice te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Vozila prije stjecanja prava

U subotu, 4. svibnja iza ponoći (subotu na početku dana) u Nedelišću, Radničkoj ulici policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su vozačicu osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 36-godišnjakinju s područja općine Nedelišće.

Utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, a kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj (nastaviti upravljati vozilom prije stjecanja prava) uhićena je. U subotu, 4. svibnja dovedena je na općinski sud, prekršajni odjel, gdje joj je određeno zadržavanje nakon čega je predana u zatvor, javlja https://medjimurska-policija.gov.hr/vijesti (foto: ilustracija)