Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda – u prometnoj nesreći ozlijeđeno sedam osoba

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je osam prometnih nesreća, i to pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom, dok se za tri prometne nesreće očekuju kvalifikacije ozljeda za ozlijeđene sudionika.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija od 2,41 g/kg utvrđena je kod 52-godišnje vozačice osobnog automobila. Spomenuta vozačica skrivila je prometnu nesreću, koja se dogodila u petak, 25. studenoga oko 8:30 sati u Zebanec Selu.

PROMETNE NESREĆE

Vozačica (52) skrivila prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg

U petak, 25. studenoga 2022. godine oko 8:30 sati u Zebanec Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 52-godišnja vozačica osobnog automobila.

Upravljajući VW Polom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg, kolnikom ulice kroz Zebanec Selo, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste zbog čega je u zavoju automobilom izašla izvan kolnika na nogostup te potom i na travnatu površinu, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udarila u potporni metalni stup krova obiteljske kuće. Nakon udara došlo je do povratka automobila na kolnik te potom, i prevrtanja na krov.

Ozlijeđena vozačica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć. Njene ozljede naknadno će se okvalificirati.

Kolnik ulice u Zebanec Selu od 8:55 do 10:38 sati zbog obavljanja očevida bio je zatvoren za sav promet, koji se odvijao okolnim ulicama.

U prometnoj nesreći ozlijeđeno sedam osoba

U petak, 25. studenoga ove godine nešto prije 18 sati u Ivanovcu, na raskrižju ulica Josipa Broza i Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno sedam osoba.

Vozač rođen 1984. godine upravljao je VW Golfom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Vladimira Nazora te dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Josipa Broza, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Uslijed opisane prometne situacije u prednji bočni dio Golfa, prednjim bočnim dijelom udario je VW Transporter, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnji vozač.

Obojica vozača te petorica putnika iz Golfa i Transportera vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć. Njihove ozljede naknadno će se okvalificirati.

Javio se sudionik prometne nesreće u Čakovcu

 Kako smo izvijestili, u utorak, 22. studenoga nešto poslije 17 sati u Čakovcu, nedaleko glavnog ulaza u Visoku učiteljsku školu u Ulici dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen pješak.

Prilikom prelaska kolnika spomenute ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza na 18-godišnjeg pješaka Ford Focusom, čakovečkih registarskih oznaka, naletio je 81-godišnji vozač. Pješak je naknadno zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Nakon prometne nesreće sudionici su dogovorno napustili mjesto događaja. Vozač osobnog automobila prekršajno će se sankcionirati.

Nakon medijske objave informacije o nesreći u Postaju prometne policije Čakovec, osobno se javio vozač osobnog automobila koji je sudjelovao u nesreći. Zahvaljujemo medijima na suradnji.

 

(PU međimurska, foto: ilustracija)