Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda u Međimurju

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

     Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća

– nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća

– ostale greške – jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri vozača. Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,23 g/kg utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 1. siječnja 2022. godine oko 16 sati na cesti između Svete Marije i Donje Dubrave.

Naime, 37-godišnji vozač s područja Grada Ludbrega upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u količini od 2,23 g/kg i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, nije se kretao vozilom što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je vozilom sišao izvan kolnika ulijevo gdje je udario u drvo. U prometnoj nesreći vozač nije zadobio ozljede, dok će se protiv njega pokrenuti prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)