Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda na području Međimurja

Na prometnicama Međimurske županije tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama (dva vozača i dva putnika zadobili su lake tjelesne ozljede) i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti – tri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a koja se dogodila u subotu, 9. travnja 2022. godine oko 3,20 sati na kolniku županijske ceste između Kotoribe i Donje Dubrave.

Naime, 28-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,73 g/kg i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je izlaskom iz desnog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika u desno, gdje je udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Vozilom hitne pomoći vozač i putnik iz njegovog vozila su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)