Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda na području Međimurja

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (ozljede će se naknadno okvalificirati) i sedam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod četiri vozača, a najveća koncentracija od 1,93 g/kg utvrđena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u nedjelju, 15. studenoga oko 17:30 sati u Nedelišću, Čakovečkoj ulici. Tom prilikom 38-godišnji vozač VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio gustoći prometa zbog čega je u kočenju prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio Jeep Compassa kojim je upravljao 54-godišnji vozač te se na znak crvenog svjetla, zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka.

Vozač Golfa je uhićen i priveden u policijsku postaju te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno sankcionirati.

(PU međimurska, foto: ilustracija)