Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda na međimurskim cestama

1) U petak, 11. lipnja 2021. godine oko 18,10 sati, u Novom Selu Rok, Ulici maršala Tita dogodila se prometna nesreća u kojoj je pješak (maloljetnik), nakon što je kao putnik izašao iz zaustavljenog autobusa s kojim se neposredno prije na prometnoj traci zaustavio 45-godišnji vozač, pretrčavao kolnik s nogostupa iza zaustavljenog autobusa na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je došlo do udara osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je kolnikom Ulice maršala Tita, upravljala 48-godišnja vozačica, u pješaka.

Ozlijeđeni pješak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na liječenju.

Ozljede i kvalifikacija prometne nesreće utvrditi naknadno.

2) U subotu, 12. lipnja 2021. godine oko 20,05 sati u Prelogu, na parkiralištu ugostiteljskog objekta Ulici kralja Zvonimira dogodila se prometna nesreća u kojoj je 32-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,78 grama po kilogramu, obavljao vožnju unatrag s obilježenog parkirnog mjesta na prostor pristupne ceste parkiralištu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Zbog toga je stražnjim dijelom vozila udario u ogradu terase ugostiteljskog objekta koja je od siline udara  udarila u 37-godišnjaka koji je sjedio na terasi.

Ozlijeđeni 37-godišnjak vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Protiv 32-godišnjeg počinitelja pokrenut će se prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)