Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda: “Mladi vozač” izazvao prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima u kojima su četiri osobe ozlijeđene. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, jedna prometna nesreća.

“Mladi vozač” izazvao prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Dvoje ozlijeđenih putnika, 19-godišnjak i 63-godišnjakinja, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, dok će se težina njihovih ozljeda naknadno okvalificirati

U subotu, 2. ožujka nešto prije 20 sati na prometnici između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreća. Na nadvožnjaku preko autoceste Goričan – Zagreb (A4), 19-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), stanju ceste (mokar kolnik), vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju bočnim dijelom automobila udario u metalnu odbojnu zaštitnu ogradu. Uslijed siline udara automobil je odbačen u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnji vozač.

Dvoje ozlijeđenih putnika, 19-godišnjak i 63-godišnjakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, dok će se težina njihovih ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 19-godišnjeg “mladog vozača” osobnog automobila).

(PU međimurska, foto: PUM)