Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima te tri nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima te tri nesreće s nastalom materijalnom štetom. U nesrećama s ozlijeđenim sudionicima dvije osobe su lakše ozlijeđene, dok će se ozljede za jednu osobu naknadno okvalificirati.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola u kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,44 g/kg utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača mopeda koji je u subotu, 6. srpnja nešto poslije 22 sata skrivio prometnu nesreću u Donjem Kraljevcu.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 56-godišnjak, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,44 g/kg, upravljao mopedom, čakovečke registarske oznake, Murskom ulicom. U jednom trenutku izgubio je nadzor nad upravljanjem te prednjim kotačem udario u uzdignuti rubni kamen. Uslijed silne udara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na nogostup.

Ozlijeđeni mopedist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Vozač mopeda zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.600 eura.
(tekst i foto: PU međimurska)