Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega tri s nastalom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega tri s nastalom materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenim sudionicima. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,30 g/kg utvrđena je kod 47-godišnjeg vozača mopeda. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 17. svibnja oko 16:30 sati u Nedelišću, na raskrižju Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora.

U trenutku nesreće 47-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,30g/kg) te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta (utvrđena zdravstvena nesposobnost) upravljao mopedom Prvomajskom ulicom. Dolaskom do raskrižja započeo je skretati ulijevo prema Ulici Vladimira Nazora, ali se pritom nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu ili imovinu. Uslijed opisane situacije bočnim dijelom mopeda udario je u rubni kamen nogostupa te se pritom moped prevrnuo, dok je vozač pao na nogostup.

Ozlijeđeni 47-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.
(PU međimurska, foto: ilustracija)