Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. U nesrećama s ozlijeđenim sudionicima lakše ozljede zadobili su 53-godišnji vozač osobnog automobila

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće
– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće
– ostale greške, jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,57 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 10. travnja nešto poslije 22 sata u Prelogu, na raskrižju Sajmišne i Ulice kneza Domagoja.

Zbog neprilagođene brzine 53-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, ulaskom u raskrižje s kružnim tokom prometa izgubio je nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika na travnati otok za razdvajanje prometnih tokova, gdje je prednjim dijelom automobila udario u metalni stup javne rasvjete.

Ozlijeđeni vozač  vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička te je pritom utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog opasnosti od pada metalnog stupa javne rasvjete na kolnik od 22:20 sati Sajmišna ulica bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama. Nakon sanacije stupa javne rasvjete u subotu, 11. svibnja u 8:30 sati Sajmišna ulica otvorena je za sav promet.

Vozač osobnog automobila zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 710 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
(tekst i foto:PU međimurska)