Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenim sudionikom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenim sudionikom u kojoj je ozlijeđen 38-godišnji vozač osobnog automobila. Kvalifikacija ozljeda 38-godišnjeg vozača bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice sudionika, a najveća koncentracija od 1,37 g/kg utvrđena je kod prethodno spomenutog 38-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 21. travnja nešto poslije 6 sati u Štefancu, Ulici Nikole Tesle.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,37 g/kg, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i atmosferskim prilikama (kolnik mokar) zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom. Uslijed opisane situacije izletio je automobilom izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je prednjim dijelom automobila udario u zid trgovine mješovitom robom i u metalnu konstrukciju vanjske jedinice klima uređaja.

Ozlijeđeni 38-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.
(Tekst i foto: PU međimurska)