Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s na
stalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima. Kvalifikacija zadobivenih ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod četiri sudionika. Najveća koncentracija od 1,57 g/kg, utvrđena je kod 53-godišnjeg bicikliste koji je u subotu, 13. travnja oko 18 sati u Železnoj Gori skrivio prometnu nesreću.

Pod utjecajem alkohola (1,57 g/kg), 53-godišnjak upravljao je biciklom kolnikom ulice u Železnoj Gori. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj i nizbrdica), zbog čega je izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje se bicikl prevrnuo, a on je pao u jarak.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.
(PU međimurska, foto: ilustracija)