Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, i to sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,
– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika. Vozač rođen 1966. godine, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,42 g/kg, izazvao je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u nedjelju, 7. travnja nešto poslije 14 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Augusta Šenoe i Andrije Kačića – Miošića.

U trenutku nesreće 57-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom Augusta Šenoe. Prilikom dolaskom do raskrižja s Ulicom Andrije Kačića – Miošića, djelomično je automobilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu.

Vozač je zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.400 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

(PU međimurska, foto: ilustracija)