Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega  pet s nastalom materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega pet s nastalom materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenim sudionicima u kojima su dva sudionika ozlijeđena. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke policije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće
– ostale greške, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice sudionika. Najveća koncentracija od 1,96 g/kg utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u subotu, 23. ožujka oko 1:40 sati poslije ponoći na parkiralištu kod ugostiteljskog objekta u Novom Selu Rok, izazvao prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

U trenutku nesreće osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, skretao je s obilježenog parkirališnog mjesta na pristupnu cestu parkiralištu te se pritom nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom automobila udario je u prednji bočni dio parkiranog osobnog automobila, čakovečke registarske oznake, vlasništvo 41-godišnjaka. Nakon nesreće 23-godišnji vozač s vozilom je napustio mjesto prometne nesreće bez da je o tome obavijestio oštećenog ili policiju.

Brzom reakcijom policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec, svega nekoliko minuta nakon što je skrivio nesreću i napustio mjesto događaja, pronađen je odbjegli vozač te je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 23-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.970 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od 9 mjeseci.
(PU međimurska, foto: ilustracija)