Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima  

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima. Dva sudionika lakše su ozlijeđena, dok će se za šest sudionika težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće i
– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice sudionika. Najveća koncentracija od 1,78 g/kg utvrđena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u nedjelju, 17. ožujka nešto poslije 19 sati u Žiškovcu, skrivio prometnu nesreću.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,78 g/kg, 55-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio vidljivosti (noć) i gustoći prometa (vozilo ispred zaustavljeno). Uslijed opisane situacija, u kočenju je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je ispred njega bila zaustavljena 20-godišnja vozačica. Uslijed siline udara automobil kojim je upravljala 20-godišnja vozačica odbačen je prema naprijed, gdje je prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog automobila, čakovečke registarske oznake, kojim je ispred bio zaustavljen 27-godišnji vozač zbog skretanja ulijevo i propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Vozač koji je pod utjecajem alkohola skrivio opisanu nesreću, uhićen je te priveden policijsku postaju.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena 20-godišnja vozačica te troje putnika (dvoje djece i 20-godišnjak) iz osobnih automobila koji su sudjelovali u nesreći, prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 55-godišnjeg vozača).
(PU međimurska, foto: ilustracija)