Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim sudionicima te dvije s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim sudionicima (kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 42-godišnjeg državljanina Republike Slovenije. Spomenuti vozač u nedjelju, 18. veljače oko 16:30 sati u Žiškovcu skrivio je prometnu nesreću pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,05 g/kg.

Upravljajući osobnim automobilom, slovenskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola (2,05 g/kg) te bez položenog vozačkog ispita, na ravnom dijelu prometnice sišao je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u prednji bočni dio osobnog automobila koji je bio parkiran na kolnom ulazu kuće. Vozač  je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 42-godišnji slovenski državljanin kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2.800 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci. 
(PU međimurska, foto: ilustracija)