Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedan sudionik zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su dva sudionika lakše ozlijeđena) i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– ostali uzroci, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod pet vozača, a najveća koncentracija od 1,81 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila.

U subotu, 11. studenoga oko 18:40 sati u Gornjem Kuršancu, 53-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,81 g/kg upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Čakovečke ulice. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice bana Jelačića, obavljao je skretanje ulijevo na kolnik spomenute ulice, a da nije propustio vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja. Uslijed opisane situacije u bočni dio njegovog automobila, prednjim bočnim dijelom udario je osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,33 g/kg, upravljao 27-godišnji vozač. Uslijed siline udara osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak odbačen je izvan kolnika u cestovni jarak. Vozilom hitne medicinske pomoći troje putnika iz osobnog automobila kojim je upravljao 53-godišnjak, prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen 27-godišnjak, dok ostali nisu zadobili ozljede.
(PU međimurska, foto: ilustracija)