Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicama

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicama. Težina ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– greške pješaka, jedna prometna nesreća
– ostalo, tri prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća u koncentraciji od 1,75 g/kg utvrđena je kod 39-godišnjeg bicikliste. Spomenuti vozač bicikla skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 22. listopada oko 23:30 sati na prometnici nedaleko bivšeg Graničnog prijelaza Goričan.

Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,75 g/kg, na ravnom dijelu ceste sišao je izvan kolnika, a prilikom povratka izgubio je stabilnost te se prevrnuo i pao na kolnik. Ujedno, tijekom vožnje noću nije imao upaljena svjetla na biciklu (jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla) te nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom oznakom ili odjećom. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

(PU međimurska, foto: ilustracija)