Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenom sudionicima te dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenom sudionicima (dva sudionika su lakše ozlijeđena, dok će za četiri sudionika ozljede biti poznate nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće
– ostalo, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 30-godišnjeg vozača kombija, čakovečkih registarskih oznaka, u koncentraciji od 2,15 g/kg.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 17. rujna oko jedan sat poslije ponoći u Jalšovcu. Upravljajući kombijem pod utjecajem alkohola , brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je izlaskom iz zavoja vozilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario prometnu opremu ceste (smjerokazni stupić i prometno zrcalo). U nastavku kretanja vozilo se vratilo na kolnik, a potom ponovno sišlo izvan kolnika u drugu stranu, gdje je prednjim dijelom udarilo u betonsku žičanu ogradu. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 30-godišnji vozač bit će kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1580 eura.
(PU međimurska, foto:ilustracija)