PROMETNE NESREĆE OPASNE PO ŽIVOT OBILJEŽILE PROTEKLI VIKEND

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške prometne nesreće:

U subotu, 12. ožujka ujutro oko 5 sati u Čakovcu dogodila se teška prometna nesreća na raskrižju južne obilaznice, Kalničke ulice i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Savsku Ves. Vozač „Opel Astre GTC“, varaždinskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste (semaforizirano raskrižje i mokar kolnik) te vidljivosti i atmosferskim prilikama (noć i kiša), prilikom ulaska u raskrižje skrenuo je udesno i popeo se na „otok“ koji razdvaja prometne trake, gdje je prednjim dijelom vozila udario u metalni stup semafora koji se od siline udara srušio. Na mjesto događa izašli su pripadnici JVP Čakovec koji su sudjelovali u izvlačenju stradalog mladića iz vozila. Vozilom hitne medicinske pomoći vozač rođen 1993. godine prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržan na Odjelu intenzivnog liječenja. O prometnoj nesreći dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 13. ožujka oko 17 sati na županijskoj cesti između Podturna i Novakovca, dogodila se još jedna teška prometna nesreća. Vozač osobnog automobila, čakovečkih registracijskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je u desnom zavoju vozilom sišao izvan kolnika, gdje je udario u smjerokazni stupić. Nakon toga došlo je do vraćanja vozila na kolnik i potom izlijetanja na suprotnu stranu, gdje je na poljoprivrednoj površini došlo do višestrukog prevrtanja. Vozilom hitne medicinske pomoći 28-godišnji vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a nakon pružene liječničke pomoći pušten je na kućnu njegu. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško i jedna lakše ozlijeđena te pet s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – neprilagođena brzina – četiri prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti – dvije prometna nesreća,
  • – ostale greške vozača – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,92 promila, utvrđena je kod  50-godišnjeg sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 12. ožujka oko 21.20 sati u Pleškovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)