Prometne nesreće, krađe i teške krađe tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 2,11 grama po kilogramu utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 10. ožujka oko 00,25 sati u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna, četiri krađe u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Između 7. i 10. ožujka u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj je provalio u skladište privatnog poduzeća te ukrao nekoliko stotina kilograma raznih neugrađenih električnih kabela.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U subotu10. ožujka, između pola noći i 1 sat u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu iz jakne 51-godišnjaka ukrao originalni ključ osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, marke „Fiat Punto“. Potom je na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta vozilo stavio u pogon i odvezao se u nepoznatom smjeru.

U vozilu se nalazila muška torbica s raznim dokumentima i bankovnim karticama, kojima je počinitelj za kupnju razne robe izvršio nekoliko transakcija, u vrijednosti nekoliko stotina kuna.

Materijalna šteta ukradenog vozila procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Strahonincu, Kolodvorskoj ulici, u 3.15 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 20-godišnjaka sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu koji je upravljao ukradenim vozilom. U vozilu su se nalazila i dva putnika, 24 i 19-godišnjaci sa područja grada Čakovca.

Nakon obavljenog očevida vozilo je vraćeno vlasniku.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: T.T., ilustracija)