Prometne nesreće i krađe tijekom vikenda, u Podturnu pronađen 51-godišnjak u besvjesnom stanju

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća, u količini od 2,22 grama po kilogramu utvrđena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u Paragu, u petak, 13. travnja oko 22,40 sati.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna, jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te pet teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE 

1) U petak, 13. travnja, u popodnevnim satima, u Orehovici, Ulici Antuna Gustava Matoša, nepoznati počinitelj se biciklom dovezao s leđa 84-godišnjakinji s područja općine Orehovica te joj iz ruke ukrao vrećicu u kojoj se nalazili lijekovi i novac. Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) Tijekom noći s 13. na 14. travnja (s petka na subotu) u Peklenici, Ulici Marof, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću te ukrao motornu pilu i vanbrodski motor. Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) Tijekom noći s 14. na 15. travnja (s subote na nedjelju) u Turčišću, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije nogometnog kluba gdje je ukrao novac te razna alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

4) Tijekom noći s 15. na 16. travnja (s nedjelje na ponedjeljak) u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu mješovitom robom te ukrao novac.     Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA 

U petak, 13. travnja, u jutarnjim satima, u Čakovcu, na Trgu Eugena Kvaternika, nepoznati počinitelj je u trgovini zaposlenici ukrao mobitel, novac i bankomat karticu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21 i 19-godišnjacima sa šireg područja grada Čakovca sumnja se da su počinili kaznenog djelo teške krađe.

Naime, u subotu, 24. ožujka ove godine u večernjim satima u Kuršancu, Vukovarskoj ulici provalili su u obiteljsku kuću te ukrali nekoliko tisuća kuna.

Protiv 21 i 19-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom odvjetništvu u Čakovcu kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju.

U subotu, 14. travnja oko 4 sata i 30 minuta, u Podturnu, Glavnoj ulici, u dvorištu obiteljske kuće od strane ukućana s ozljedom na tijelu u besvjesnom stanju pronađen je 51-godišnjak s područja općine Podturen.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu zbog čega je zadržan na Odjelu intenzivne njege.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt,  ilustracija)