Prometne nesreće i krađe tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozljede zadobio vozač motocikla 18-godišnjak sa šireg područja općine Donji Kraljevec u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 14. rujna oko 7,20 sati u Čakovcu i istog dana oko 19,25 sati u Prelogu, u Ulici Matije Gupca u kojoj je maloljetni vozač s područja Međimurske županije zadobio lake tjelesne ozlijede te osam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća
  • nepoštivanje prednosti – pet prometnih nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača motocikla 29-godišnjak sa područja općine Selnica u koncentraciji od 2,13 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći, u kojoj će se ozlijede naknadno okvalificirati, koja se dogodila na kolniku državne ceste broj, u Murskom Središću, u subotu, 15. rujna oko 19 sati.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe od čega dvije, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna i dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provale u kuću i privatnu tvrtku

1) Tijekom noći s 14. na 15. rujna (s petka na subotu) u Šenkovcu, Ulici Josipa Bedekovića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac i razni nakit.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

2) U noći s 14. na 15. rujna (s petka na subotu) u Čakovcu, Ulici braće Graner, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije privatne tvrtke odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

Krađe iz nezaključane kuće i neograđenog dvorišta

1) U petak, 14. rujna u popodnevnim satima, u Totovcu, Ulici dr. Vladimira Bakarića, nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće ukrao novac i razni nakit.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

2) Tijekom noći s 14. na 15. rujna (s petka na subotu) u Palovcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta ukrao metalne profile u vrijednosti od više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)